Oppdatert koronastatus - 12.03.2021 (Oppdatert 13.03.2021)

Den kommunale kriseledelsen følger situasjonen nasjonalt og i regionen nøye og gjør fortløpende vurderinger.

Oppdatering 13.03.2021

Kriseledelsen hadde et ekstraordinært kriseledelsesmøte i dag. Som resultat har vi påført noen flere punkt under de lokale tiltakene.

Strenge regionale smitteverntiltak i Bodø og Salten får konsekvenser også for Værøy.

Koronautbruddet i Bodø er vanskelig å kontrollere og har spredd seg. Fredag ettermiddag innførte regjeringen regionale tiltak i Bodø, Beiarn, Fauske, Gildeskål, Hamarøy, Meløy, Rødøy, Saltdal, Steigen og Sørfold.

Værøy kommune er ikke omfattet av de regionale tiltakene, men kriseledelsen følger situasjonen nøye. Kommunen har foreløpig ikke vedtatt lokale påbud, men lokale aktører er likevel enige om følgende:

• Treningssenteret er kun åpent for beboere på Værøy. Studenter og elever som går på skole i Bodø skal ikke benytte treningssenteret.
  • Utleie av bassenget tilbys i grupper for de som kommer fra samme husstand, og kom for beboere på Værøy (oppdatert 13.03.2021)
  • De som likevel velger å reise mellom kommuner, skal følge tiltakene i den kommunen hvor tiltakene er strengest. Det betyr at personer som kommer til Værøy fra Bodø, Salten eller andre områder med høy smitte, skal følge tiltakene fra den kommunen man kom fra. De enkelte plikter å sette seg inn i dette (oppdatert 13.03.2021)
  • Alle bør unngå reiser som ikke er nødvendige. Reise til arbeid anses som nødvendige. Reise til sykehus anses også som nødvendige (oppdatert 13.03.2021)
  • Alle oppfordres til å bruke munnbind på butikken samt plasser hvor det ikke er mulig å overholde 1-meters regelen (oppdatert 13.03.2021)

Se kommunens oppdaterte lokale titak her

Kriseledelsen er enig i fredagens innstendige oppfordring fra Statsforvalteren i Nordland: Alle bør ta tiltakene alvorlig og holde seg i nærheten av heimhusan i størst mulig grad. Dette er ikke tiden for unødvendige reiser mellom kommunene.

Det er viktig å merke seg at de som likevel velger å reise mellom kommuner skal følge tiltakene i den kommunen hvor disse er strengest. Dette betyr at personer fra Bodø og Salten eller andre områder med mye smitte bør tenke seg ekstra nøye om før de reiser til Værøy. På Værøy må man fortsette å følge reglene som gjelder i kommunen man kommer reisende fra.

Kommunelegen oppfordrer igjen til å bestille en koronatest ved symptomer eller mistanke om smitte. Testing er gratis for alle som oppholder seg i kommunen. De som har vært et sted med mye smitte kan ta en test når de kommer til Værøy.

Se informasjon om koronatest her