Status og tiltak i Værøy kommune

Her finner du oppdatert status og tiltak i Værøy kommune

• Værøy følger de nasjonale smittevernreglene. Vi har ingen lokale forskrifter som omfatter egne regler kun for Værøy.
  • Kommunal kriseledelse har ukentlige møter. Vi følger situasjonen tett og det vil i tillegg kunne bli innkalt til møter på kort varsel.
  • Teststasjonen på sykehjemmet har åpen drop-in mandag og torsdag fra kl. 12.00 - 13.00. Du trenger ikke bestille time eller henvende deg til noen i forkant, men bes fylle ut et skjema på forhånd.
  • Legekontoret er nå tilbake til åpningstider som før koronautbruddet, 08.00 - 15.00. Det er mulig å bestille time, fornye resepter og avtale tid for blodprøver på telefon mellom kl. 09.30 - 11.30 og 12.30 - 14.00.
    Se nærmere informasjon på legekontorets hjemmeside: Værøy legekontor.
  • Pårørende kan avtale besøk på sykehjemmet på tlf. 754 20 622. Se egen side for besøk på sykehjemmet: Klikk her for å gå til disse.

Lokale tiltak

• Utleie av svømmehall holdes stengt til og med 18. januar.
  • Værøy treningssenter holdes stengt til og med 18. januar.
  • Ungdomsklubben utsetter oppstart til etter 18. januar.
  • Ungdomsskolen går over til rødt nivå. Mer informasjon om dette finnes på nettsiden til utdanningsdirektoratet: Disse finner du her.
  • Værøy kommune tilbyr muligheten for hjemmekontor for de ansatte i administrasjonen.
  • Rådhuset holdes i utgangspunktet stengt for publikum, men ved behov kan det gjøres avtale. Ta kontakt på telefon 754 20 600 eller send oss en e-post til postmottak@varoy.kommune.no.

Se vår oppdaterte informasjon om koronaviruset

Nasjonale føringer

Værøy kommune følger alle retningslinjer og veiledere som utgis av nasjonale myndigheter, og gir ingen dispensasjoner fra disse. Er du usikker på tolkningen av regelverket, må du gjerne ta kontakt.

Se oversikt over beslutninger og anbefalinger fra Helsedirektoratet
Les fakta, råd og tiltak fra Folkehelseinstituttet
Se vår samleside med informasjon om koronaviruset