Koronatesting

Teststasjon for koronatesting er etablert i egen fløy på sykehjemmet. Den har åpen for drop-in mandag og torsdag fra kl. 12.00 - 13.00. Du trenger ikke bestille time eller henvende deg til noen i forkant.

Alle som skal testes bes fylle ut skjemaet nedenfor og ta dette med:
Kontaktinfo innbyggere leveres ved testing Covid 19 (PDF, 381 kB)

Ved testing av utenlandske arbeidstakere fylles dette skjemaet ut:
Testing av utenlandske arbeidstakere (PDF, 418 kB)

Bør jeg testes?

Ta Helsenorges koronasjekk for å finne ut om du bør testes. 

Testresultatet finner du selv

Tester du positivt for koronavirus, tar kommunen kontakt med deg omgående. Husk å ta telefonen om et ukjent nummer ringer.

Tester du negativt finner du prøvesvaret på helsenorge.no 1-2 dager etter at du tok testen. Du får ikke varsel når resultatet er klart på helsenorge.no – gå inn og sjekk selv. 

  • Har du barn under 16 år som har tatt testen, finner du prøvesvaret deres på helsenorge.no
  • Hvis du ikke kan logge inn på helsenorge.no, kontakt fastlegen for å få prøvesvar.

Til deg som venter på prøvesvar

Hovedregelen er at du som venter på prøvesvar skal holde deg hjemme til du har fått svar. Du skal ikke gå på jobb eller skole, du skal ikke ta offentlig transport eller oppsøke offentlige steder, og du skal holde god avstand til alle andre enn dine nærmeste. Dine husstandsmedlemmer behøver ikke å være i karantene, heller ikke husstandsmedlemmer som jobber i helsetjenesten.

Ved negativ test kan du gå tilbake på jobb/skole når du er i god allmenntilstand (det vil si at du føler deg frisk og er feberfri), selv om du fortsatt har noen symptomer på luftveisinfeksjon.

Dersom testen ble tatt uten at du har mistanke om at du har covid-19 (det vil si at du hverken har symptomer eller har vært direkte utsatt for smitte) er det ikke nødvendig å holde seg hjemme i påvente av prøvesvar. Dette kan for eksempel gjelde hvis du deltar i forskningsprosjekter.
 

Betaling

Koronatestingen er gratis, men i noen tilfeller krever arbeidsgivere testing. Slike tester dekkes ikke av det offentlige. Ta kontakt med din arbeidsgiver.