Koronatesting

Teststasjon for koronatesting er etablert i egen fløy på sykehjemmet. Testen er gratis og du kan bestille time ved å ringe teststasjonen på telefon: 900 69 199.

Telefonens åpningstid er mandag til fredag fra kl. 08.00 - 15.30.

Skjemaer

Alle som skal testes bes fylle ut skjemaet nedenfor og ta dette med:
Testskjema for innbyggere - leveres ved testing

Ved testing av utenlandske arbeidstakere fylles dette skjemaet ut:
Testskjema for utenlandske arbeidstakere - leveres ved testing
 

Bør jeg testes?

Ta Helsenorges koronasjekk for å finne ut om du bør testes. 
 

Slik foregår testen

Vi tar prøver fra hals og nese. For barn til og med 12 år tar vi prøven kun i fremre del av nesen. Prøvene viser om du har koronavirus. Vi tar ikke antistofftest.
 

Testresultatet finner du selv

Tester du positivt for koronavirus, tar kommunen kontakt med deg omgående. Husk å ta telefonen om et ukjent nummer ringer.

Tester du negativt finner du prøvesvaret på helsenorge.no 1-2 dager etter at du tok testen. Du får ikke varsel når resultatet er klart på helsenorge.no – gå inn og sjekk selv. 

  • Har du barn under 16 år som har tatt testen, finner du prøvesvaret deres på helsenorge.no
  • Hvis du ikke kan logge inn på helsenorge.no, kontakt fastlegen for å få prøvesvar.
     

Til deg som venter på prøvesvar

Hovedregelen er at du som venter på prøvesvar skal holde deg hjemme til du har fått svar. Du skal ikke gå på jobb eller skole, du skal ikke ta offentlig transport eller oppsøke offentlige steder, og du skal holde god avstand til alle andre enn dine nærmeste. Dine husstandsmedlemmer behøver ikke å være i karantene, heller ikke husstandsmedlemmer som jobber i helsetjenesten.

Ved negativ test kan du gå tilbake på jobb/skole når du er i god allmenntilstand (det vil si at du føler deg frisk og er feberfri), selv om du fortsatt har noen symptomer på luftveisinfeksjon.

Dersom testen ble tatt uten at du har mistanke om at du har covid-19 (det vil si at du hverken har symptomer eller har vært direkte utsatt for smitte) er det ikke nødvendig å holde seg hjemme i påvente av prøvesvar. Dette kan for eksempel gjelde hvis du deltar i forskningsprosjekter.
 

Betaling

Koronatestingen er gratis, men i noen tilfeller krever arbeidsgivere testing. Slike tester dekkes ikke av det offentlige. Ta kontakt med din arbeidsgiver. 

Kontakt

Teststasjon
Telefon 900 69 199

Åpningstider
Mandag til fredag fra kl. 08.00 - 15.30.