Status og tiltak i Værøy kommune

Her finner du oppdatert status og tiltak i Værøy kommune

• Værøy følger de nasjonale smittevernreglene. Vi har ingen lokale forskrifter som omfatter egne regler kun for Værøy.
  • Kommunal kriseledelse har bi-ukentlige møter. Vi følger situasjonen tett og det vil i tillegg kunne bli innkalt til møter på kort varsel.
  • Koronatesting på sykehjemmet. Du trenger ikke bestille time eller henvende deg til noen i forkant, men bes fylle ut et skjema på forhånd. Dette tar du med og leverer ved testing. Skjemaet finner du på våre informasjonssider om koronatesting.
    Se åpningstider og informasjon om teststasjonen
  • Legekontoret har normale åpningstider. Se nærmere informasjon på legekontorets hjemmeside:
    Værøy legekontor
  • Pårørende kan avtale besøk på sykehjemmet på tlf. 754 20 622. Se egen side for besøk på sykehjemmet: Gå til egen side om besøk til eldre og sårbare grupper.

Lokale tiltak

• Én-meteren blir nå til to-meteren. Hold 2 meter avstand til andre der det er mulig, bortsett fra dem du bor med, kjæresten din eller 1-2 faste kontakter om du bor alene. Dette vil ikke gjelde for helsetjenesten, barnehager og skoler, eller andre tjenester for sårbare grupper der det i praksis kan hindre normal drift av tjenestene
  • Alle oppfordres til å holde seg i ro. Unngå unødvendige reiser og begrens sosial kontakt mest mulig
  • Alle oppfordres til å bruke munnbind på butikken samt plasser hvor det ikke er mulig å overholde 2-meters regelen
  • Værøy kommunes ansatte har nå hjemmekontor så langt det er praktisk mulig
  • Rådhuset er stengt for besøkende.
    • Du kan kontakte oss på sentralbordet; 754 20 600.
    • Eller sende oss e-post på: postmottak@varoy.kommune.no.
  • Treningssenteret er åpent med følgende regler for bruk:
    • Kun åpent for beboere på Værøy.
    • Studenter og elever som går på skole andre steder skal ikke benytte treningssenteret før de har vært på Værøy i 10 dager og er friske
    • Maks 6 (seks) personer samtidig inne.
    • Minimum 2 meters avstand på treningssenteret.
    • Alle må vaske hendene godt før oppstart av trening.
    • Alt utstyr som brukes må vaskes med sprit etter bruk (også matter).
    • Personlig utstyr (sko mm.) tas med hjem etter hvert besøk.
    • Har du symptomer på korona? Hold deg hjemme!
  • Bassenget holdes stengt
  • Ungdomsklubben åpnes for barn og unge under 20 år (oppdatert 09.04.2021)
  • Ungdomsskolen er på gultnivå. Mer informasjon om dette finnes på nettsiden til utdanningsdirektoratet: Se utdanningsdirektoratets trafikklysmodell for skolene.
  • De som velger å reise mellom kommuner, skal følge tiltakene i den kommunen hvor tiltakene er strengest. Det betyr at personer som kommer til Værøy fra områder med høy smitte, skal følge tiltakene fra den kommunen man kom fra. De enkelte plikter å sette seg inn i dette (oppdatert 09.04.2021)
  • Vi oppfordrer til at alle planlagte arrangementer avlyses

Se vår oppdaterte informasjon om koronaviruset

Nasjonale føringer

Værøy kommune følger alle retningslinjer og veiledere som utgis av nasjonale myndigheter, og gir ingen dispensasjoner fra disse. Er du usikker på tolkningen av regelverket, må du gjerne ta kontakt.

Se de nye nasjonale tiltakene fra 25. mars 2021

Se helsenorge.no sin samling av koronainformasjon

Se oversikt over beslutninger og anbefalinger fra Helsedirektoratet
Les fakta, råd og tiltak fra Folkehelseinstituttet