Status og tiltak i Værøy kommune

Her finner du oppdatert status og tiltak i Værøy kommune

• Værøy følger de nasjonale smittevernreglene. Vi har ingen lokale forskrifter som omfatter egne regler kun for Værøy.
  • Kommunal kriseledelse har bi-ukentlige møter. Vi følger situasjonen tett og det vil i tillegg kunne bli innkalt til møter på kort varsel.
  • Koronatesting på sykehjemmet. Du trenger ikke bestille time eller henvende deg til noen i forkant, men bes fylle ut et skjema på forhånd.
    Se åpningstider og informasjon om teststasjonen
  • Legekontoret er nå tilbake til åpningstider som før koronautbruddet, 08.00 - 15.00. Det er mulig å bestille time, fornye resepter og avtale tid for blodprøver på telefon mellom kl. 09.30 - 11.30 og 12.30 - 14.00.
    Se nærmere informasjon på legekontorets hjemmeside: Værøy legekontor.
  • Pårørende kan avtale besøk på sykehjemmet på tlf. 754 20 622. Se egen side for besøk på sykehjemmet: Klikk her for å gå til disse.

Lokale tiltak

• Ungdomsskolen går over til gultnivå. Mer informasjon om dette finnes på nettsiden til utdanningsdirektoratet: Disse finner du her.
  • Værøy kommune tilbyr muligheten for hjemmekontor for de ansatte i administrasjonen.
  • Treningssenteret er åpent med følgende regler for bruk:
    • Maks 6 (seks) personer samtidig inne.
    • Minimum 2 meters avstand på treningssenteret.
    • Alle må vaske hendene godt før oppstart av trening.
    • Alt utstyr som brukes må vaskes med sprit etter bruk (også matter).
    • Personlig utstyr (sko mm.) tas med hjem etter hvert besøk.
    • Har du symptomer på korona? Hold deg hjemme!

Se vår oppdaterte informasjon om koronaviruset

Nasjonale føringer

Værøy kommune følger alle retningslinjer og veiledere som utgis av nasjonale myndigheter, og gir ingen dispensasjoner fra disse. Er du usikker på tolkningen av regelverket, må du gjerne ta kontakt.

Se oversikt over beslutninger og anbefalinger fra Helsedirektoratet
Les fakta, råd og tiltak fra Folkehelseinstituttet
Se vår samleside med informasjon om koronaviruset