Viktig melding

Vi har vært på tur i Venezia for å være til stede på premieren av Querini operaen og Arena Querini.

Ordfører, kommunedirektør og næringssjefen ble invitert av Røst kommune til å være med på denne begivenhetsrike helgen i Venezia. Et eventyr av et arrangement og utrolig gøy å se hva Røst har fått til. 

Her var det ikke bare snakk om en fantastisk operaforestilling, men de hadde også fått til en arena for både kunst og matkultur gjennom Arena Querini. Alt dette i noen helt unike lokaler; et gammelt skipsverft, der Querini fikk bygd båten sin.

At Røst med sine 469 innbyggere har fått til alt dette, forteller om en solid porsjon samarbeid og dugnadsinnsats. 

Venezia er som kjent vår vennskapskommune, derfor hadde vi i forkant av reisen gjort avtaler, slik at vi kunne benytte anledningen til å knytte sterkere bånd til Venezia. Vi møtte sentrale personer og opplevde en sterk interesse for å videreutvikle samarbeidet med mellom Værøy og Venezia. Det er et mål å videreføre kulturarven mellom Lofoten og Veneto til nye generasjoner. Et gjensidig ønske fra begge kommunene om at dette er noe vi ønsker å jobbe videre med. 

Åpning av Arena Querini og Querini opera

Vi ble også invitert til åpningen av den nye fabrikken til Tagliapietra som handler tørrfiskprodukter fra alle tørrfiskprodusentene på Værøy. Vi fikk omvisning på en topp moderne fabrikk. Artig å se at lokalet var fylt opp med tørrfisk i emballasje med kjente logoer fra Værøy bedriftene.

Ordfører holdte tale og gratulerte familien Tagliapietra med nye produksjonslokaler. Kommunevimpel ble overrakt som gave fra Værøy kommune. 

Vi ser fram til det videre samarbeidet med Venezia! 

Koret fra RøstÅpning av fabrikken til TagliapietraÅpning av fabrikken til Tagliapietra
Franco serverer mantecato