Viktig melding

Politiker i Koronatid

 

Vi står i en ekstraordinær situasjon, en situasjon som ingen av oss har stått i tidligere. Oppi dette alvoret har jeg, som fersk ordfører, gjort meg mange flotte erfaringer som et fantastisk godt lederskap fra fylkesmannen og hans ansatte, mine ordførerkollegarer og de ansatte i Værøy kommune, som har gjort en helt fenomenal jobb.

 

Kriseledelsen har jobbet kontinuerlig for å finne de beste tiltakene for akkurat folket på øya vår, og her har næringslivets og innbyggernes støtte og fantastiske pågangsmot, vært uten sidestykke, og jeg føler meg trygg på at dette skal vi klare sammen.

 

Det er mange som opplever at livet er snudd på hodet. Alt arbeidet de har lagt ned, enten det er i studier, i bedriften sin eller som folkevalgte, er satt på vent. Som politisk leder, kjenner jeg på at det er mange viktige saker som må vike akkurat nå, som for eksempel den viktige prosessen vi er inne i for Værøy havn, som betyr så mye for hele samfunnet vårt.

 

Koronatiden er også blitt til raushetens tid. Ja, det skal være rom og tid for diskusjoner, men akkurat nå er det dugnadsånden, som står i fokus. Vi ser politiske ledere samarbeide på tvers av partigrenser, og viser seg som nasjonale forbilder. Det er en inspirasjon for oss alle om å trekke i lag, når vi nå skal ta vare på hverandre, og ikke minst de svakeste og mest sårbare i samfunnet vårt.

 

Det er ikke tvil om at vi vil hverandre godt, og vi jobber mot et felles mål. Det varmer en nyvalgt ordfører og gir meg trygghet i rollen min.

 

Jeg ønsker befolkningen i Værøy, mine politikerkollegaer, og ikke minst alle ansatte i Værøy kommune en fin og smittefri påske. Senk skuldrene og lad opp batteriene – det vil komme godt med i tiden som ligger foran oss.

 

 

GOD PÅSKE!